14 Nisan 2012 Cumartesi

kod adı ılımlı islam



Bir Sinsi Savaşın Öyküsü


Kod Adı: Ilımlı İslam


Çoğunluk olarak, Atlas Okyanusu'ndan Çin'e Batı Bölgesine kadar olan coğrafyada yaşayan Müslüman toplumlar bugün yoğun bir küresel saldırı gerçeği ile karşı karşıyadırlar. ABD'nin tek başına küresel iktidarını sağlamlaştırma amacıyla başlattığı bu yeni saldırının ve bu saldırıya dayanak olan BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) veya değişik adıyla GOP'un (Genişletilmiş Kuzey Afrika ve Büyük Ortodoğu Projesi) temel hedeflerine baktığımızda karşımızda net bir fotoğraf görürüz.










Bölgenin ekonomisini küresel ekonomi ile bütünleştirme arzusu,


Bölgedeki siyasal iktidarları arzulanan yeni küresel politikalara uyumlu hale getirme arzusu, Bölge ülkelerinden ABD ve müttefiklerinin güvenlik anlayışlarına aykırı oluşumların çıkmasını engelleme arzusu,


Mümkünse sınır değişikleri yaparak yeni ve kukla devletler veya federatif yapılar oluşturma arzusu ve,


Bölgede yaşayan toplumların inanç ve kültür yapılarını ABD ve müttefiklerinin arzularına uygun hale getirme arzusu, bu küresel projenin vazgeçilmezleri durumundadır.


Bütün bunlar bize açıkca şunu göstermektedir: Müslüman toplulukların yaşadıkları bu coğrafyaya ve doğrudan İslam inanç yapısına yönelik topyekün bir küresel saldırı yürütülmektedir. Bu demektir ki Afganistan ve Irak işgallerinin arkasında bulunan mantık ile bölgede yürütülen, siyasi yapıları kontrole alma, ekonomik kaynakları ve mali yapıları ele geçirme, dini ve kültürel anlayışları istenen şekle dönüştürme ve hatta bölgenin siyasal haritalarını yeniden çizme çabalarının arkasındaki mantık aynıdır.






Kod Adı Ilımlı İslam isimli bu çalışma, işte bu küresel politikalar doğrultusunda Müslüman toplumların inanç dünyalarına ve dolayısıyla İslam'ın inanç esaslarına karşı yürütülen sinsi bir şavaşı konu almaktadır.






Bu savaş çeşidinin en temel özelliği, engel olarak görülen ve etkisizleştirilmesi istenen inanç sisteminin içini boşaltarak onu yozlaştırmak ve bu şekilde aslından uzaklaştırılıp etkisizleştirmek ve tabii ki kontrole almaktır. Çağımızın küresel işgalcilerinin, şu an kendilerine en büyük engel olarak İslam'ı gördükleri hususu bizzat kendi söylemleridir. Bu sebeple İslam inanç yapısına karşı böyle bir saldırı başlatılmıştır.






Paulus'tan İbni Sebe'ye ve Mirza Gulam Ahmet Kadıyani'den Bahaullah'a kadar değişik aktörlerle geçmişten bugüne gördüğümüz bu film yeni aktörlerle ve yeniden düzenlenmiş senaryolarla önümüze çıkmış bulunmaktadır.






İnanç değerlerinin, milletlerin şah damarları olduğu gerçeği dikkate alınırsa bu demektir ki; şah damarımıza yönelik öldürücü bir saldırı ile karşı karşıyayız.






Saldırı ciddidir ve bu saldırıya karşı tedbir alınmalıdır.






Kod Adı: Ilımlı İslam


Tevfik Karabulut


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yüksekten bakar ise Gönül yüksekte gezer, dem-be-dem yoldan azar, Dış yüzüne o sızar,içinde ne var ise...

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler...