9 Temmuz 2013 Salı

hoş geldin ey şehr i ramazan

HOŞ GELDİN EY ŞEHR-İ RAMAZAN HOŞGELDİN !
Tüm İslam Aleminin Ramazan Ayı Hayırlara vesile olsun.
ALLAH’ın rahmet ve gufranının bol olduğu içinde pek çok esrar tecelli eden, sinesinde Kuran ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini barındıran Ramazan-ı Şerif’e ermenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek aya eriştiren Rabbimiz’e hamd-ü senalar olsun. Bu vesileyle bütün kardeşlerimizin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ederim. İNŞAALLAH.
Bu mübarek ay, kırılan tesbihin etrafa dağılmış taneleri gibi dağılmış, Ümmeti Muhammed’in toparlanmasına ve bizlerin dağılmış kalplerimizin, düşüncelerimizin, ruhlarımızın, akıllarımızın toplanmasına vesile olur. AMİN…..
+
"BU RAMAZANIN TEMASI: HELAL KAZANÇ, HELAL LOKMA"
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, yaklaşan Ramazan ayına yönelik, “Ramazanın coşkusu son zamanlarda ortaya konulduğu şekliyle bir eğlence, şatafat ve gösteriye dönüşmemelidir" uyarısında bulundu.

"BU RAMAZANIN TEMASI: HELAL KAZANÇ, HELAL LOKMA"

Görmez, 21. yüzyılda ortaya çıkan tüketim kültürünün, zorunlu ihtiyaçların yerini yapay ve doyumsuz isteklerin almasına neden olduğuna dikkat çekti.

Günümüzde reklam ve iletişim araçlarının tüm gücüyle gösterişçi ve aşırı tüketimi yücelttiğini anlatan Görmez, "İnsanın tükettiği kadar mutlu olabileceğini söylüyor. İnsanları daha çok harcamaya çağırıyor. Daha çok harcamak için daha fazla kazanmak gerekiyor. Böylece tüketim çarkının dişlileri arasında insanın imtihanı başlıyor" dedi.

"Kendisini tükettiği üzerinden tanımlayan insan, bunalımdadır" diye konuşan Görmez, insanı aşırı değerlerden soyutlayarak yalnızca kar ve çıkar peşinden koşan ‘homo-economicus’ olarak tanımlamanın ona haksızlık olduğunu belirtti.

"TÜKETİM ÇARKINDA TÜKENMEMENİN YOLU: HELAL KAZANÇ, HELAL LOKMA BİLİNCİNİN GELİŞTİRİLMESİDİR"

Kuşatılmışlık halindeki insanın, tüketim çarkında tükenmemenin, hatta bir tüketim metasına dönüşmemenin yollarını aradığına işaret eden Görmez, “Helal ve haram ölçütleri, tam da burada, birer işaret fişeği gibi karanlıkta yolumuzu aydınlatıyor. Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığımız, Ramazan boyunca düzenleyeceği etkinliklerle toplumda ‘helal kazanç’ ve ‘helal lokma’ bilincinin geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Dileriz bu içten çağrı, tüketim dayatmasına teslim olmayarak insaflı, sorumlu, ölçülü ve mutedil bir hayat tarzının benimsenmesi, emeğin ve alın terinin hak ettiği saygıyı görmesi, helal ve haram ölçüleri içinde daha onurlu kazanç ve harcama yollarının açılması için iyi niyetli bir temel teşkil eder" ifadelerini kullandı.
+
Ramazan Ayının bAşLadığı bir günde ResuLuLLah (s.a.v) buyurdu;
“İşte bereket ayı oLan Ramazan geLdi. Artık ALLAH’ın Rahmeti sizi kuşatır…
O ay, yeryüzüne boL boL Rahmet iner.
GünahLar affediLir.
DuaLar kabuL oLunur.
ALLAH sizin İyiLik ve İbadette yarışmanıza bakar da, bununLa meLekLerine karşı İftihar eder.
ÖyLe ise kuLLuğunuzla kendinizi ALLAH’a sevdirin.
AsıL bedbaht oLan da, bu ayda ALLAH’ın Rahmetinden nasibini aLamayandır.“

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yüksekten bakar ise Gönül yüksekte gezer, dem-be-dem yoldan azar, Dış yüzüne o sızar,içinde ne var ise...

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler...