30 Temmuz 2011 Cumartesi

demokrasi

Cem KüçükHaber 7



Bu generaller adam olmayacak!


Niçin diretiyorsunuz? Demokrasilerde başbakan en büyük amirdir. Çözüm yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir.










Yok yok, vallahi adam olmayacaklar, billahi olmayacaklar. Fenerbahçe’ydi, şikeydi derken şimdi de general krizimiz oldu.






Aslında kriz değil. Olay çok basit. Başbakan 1 Ağustos Yüksek Askeri Şurası öncesi tutuklu generaller ve askerlerle ilgili hem Cumhurbaşkanı hem de Genelkurmay Başkanı’yla görüşüyor. Ve devletin tepesi, yani Cumhurbaşkanı ve Başbakan terfilerde tutuklu generalleri emekli edin diyor. Genelkurmay Başkanı etmem diyor. Aklınca direniyor. Sayın Koşaner’in niçin direndiğini anlamıyoruz.






Geçen yıl aynı direnmeyi İlker Başbuğ yaptı. Yaptı da ne oldu? Hiç. Hükümetin dediği oldu. Demokrasilerde asker atanmıştır ve başbakanın emrindedir. Nedense askerler bu gerçeği hiç görmüyorlar.






Sonra öğrendik ki Koşaner ve üç kuvvet komutanı gördükleri lüzum üzerine istifa etmişler. Niye? Çünkü tutuklu ve haklarında davalar olan generalleri terfi ettirmek istemişler. Allah akıl fikir versin. Başbakana ve hükümete güya meydan oluyorlar. İstifa ettiniz de ne oldu? Jandarma Genel Komutanı yeni Genelkurmay Başkanımız oldu. Bu kadar basit. Çin ordusunda bile 167 general varken bizde 315 general var.






Çok yazdık, söyledik. Artık generaller istifa etti diye Türkiye’ye bir şey olmaz. Bu gerçeği görün. Generaller sıradan devlet memurudurlar. Madem bu hükümeti beğenmiyorsun niye geçen yıl istifa etmedin?






Niçin diretiyorsunuz? Demokrasilerde başbakan en büyük amirdir. Çözüm yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Çok şükür demokrasiye inanmış askerlerimiz var. Onların sayesinde demokrasi daha da güçleniyor içerideki cuntacılar temizleniyor. Avrupa Birliği ve Amerika da demokrasinin güçlendiğini ısrarlar vurguladılar.






Artık kimsenin gözünün yaşına bakılmıyor. Herkesten hesap soruluyor. Belinde silah varmış yokmuş önemli değil.






Bu durumda yapılması gereken şöyle bir şey var: Ordu içinde ne kadar cuntacı, darbeci varsa hepsi emekli edilsin. Tek tek ayıklansın. General rütbesinde kim varsa uyarılsın. Uyarılsın ki, bir daha darbe heveslileri buna cesaret edemesin. Seneye benzer konularla uğraşmayalım.






Nasıl bir Genelkurmayımız var ki, internet andıcı hazırlıyorlar, hükümete ayar vermeye kalkıyorlar. Bu gücü, yetkiyi nasıl kendinizde buluyorsunuz? Bu ne cüret?






Bir de darbe heveslileri gazeteciler var. Mesela Fikret Bila dün gece NTV’de yeni Genelkurmay Başkanı Necdet Özel orduevlerine nasıl girecek dedi. İnsan bu satırları duyunca sormadan edemiyor: “Acaba Bila asker filan mı?” Olur ya belki generaldir. Ya bir insan bu kadar postalcı olur mu? Kimi neyle terbiye etmeye çalışıyorsun? Necdet Özel de mi istifa etseydi? Orduyu, polisi severiz. Ama herkes demokrasilerde sınırını bilecek. Bilmeyenlerin hali ortada.






Çok şükür artık darbe yapmayıp istifa eden generallerimiz var. Çok şükür darbecilerden hesap soran bir hükümetimiz var. Çok şükür cesur savcılarımız var. Çok şükür demokrasiye sahip çıkan halkımız var.






Ne olursa olsun sivil siyasetin yanındayız. İktidarda kim var umurumuzda değil. Sonuna kadar demokrasi. Demokrasi… Demokrasi…






Cem Küçük - Haber 7


cemkucuk@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yüksekten bakar ise Gönül yüksekte gezer, dem-be-dem yoldan azar, Dış yüzüne o sızar,içinde ne var ise...

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler...