7 Temmuz 2010 Çarşamba

şehirlerinde ruhu vardır

Şehirlerinde ruhu vardır.


Fatih Sultan Muhammet Han İstanbul’u fethedince hocalarından Cemalettin Halveti Hazretlerine “Biz buraları aldık acaba tekrar küffar eline geçerimi? Hocası Cemalettin Halveti Hazretleri “ eğer günde 70.000 kez kelime-i tevhit okunursa Allah bu toprakları tekrar küffar eline düşürmez.
Aynı endişeyi Fatih Sultan Muhammet Hanın torunu Yavuz Sultan Selim Hazretlerinde de görüyoruz. Mısır 1517 tarihinde fethedildikten sonra Yavuz. İbni Kemale sorar: “İslam birliği için yaptığımız bu fetihlerden sonra acaba bu topraklar Müslümanlar elinden çıkar mı?” İbni Kemal’in cevabı “Paşam ceddinizin koyduğu kurallara riayet edildiği müddetçe bu endişeniz gerçekleşmeyecektir.”
Şehirlerinde ruhu vardır. Manevi ruh taşıyan yerler; içlerinde ve üzerinde Allahın anıldığı yerlerdir. Her medeniyetin bir maddi bir de manevi yönü vardır. Diğer bir ifade ile bir fiziki bir de metafiziği yönü vardır.

3 yorum:

  1. Merhaba ne guzel bir blogun var, tebrikler...
    Paylasimlarin icin de ayrica tesekkurler
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. tşk ediyorum sağolun varolun

    YanıtlaSil
  3. Istanbul cok guzel bir sehir camileri manevi havasi beni buyulemisti
    yasadigim kufur memleketleri ne kadar guzel olursa olsun maneviyat sifir bu da benim kalbimi sizlatiyor insanin maneviyattan uzak olmasi ne kotu, ruhun zamanla kirleniyor evet aci ama gercek.

    YanıtlaSil

Yüksekten bakar ise Gönül yüksekte gezer, dem-be-dem yoldan azar, Dış yüzüne o sızar,içinde ne var ise...

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler...