23 Haziran 2010 Çarşamba

BİRLİK OLMAK

BİRLİK OLMAK

Bir elin nesi var iki elin sesi var. Kuvvet birlikten doğar. Birlikle ilgili bir mesel vardır: Hakan çok hasta olduğunda, bütün oğullarını yanına çağırıyor. Bu Hakan’ın yedi tane oğlu vardı. Hakan oğullarının her birine bir tane ok veriyor. “Bunları kırın.” diyor. Hepsi kırıyor, ondan sonra oğullarına 12 ok veriyor ve “Bunları kırın.” diyor. Tabiî ki kıramıyorlar. Hakan: “Artık anlayabiliyor musunuz? Bir tane oku kırmak çok kolaydır, fakat çok sayıda ok bir araya gelirse zor kırılır. Hepiniz bir bütün olarak çalıştıkça Hakanlığımız sağlam kalacaktır.” dedi.

Hakan’ın söylediği gibi “Bir tane oku kırmak çok kolaydır, fakat bir araya getirilmiş oklar zor kırılır.” İnsanların kalbi bir kişi gibi beraber atarsa, dağı bile taşıyabilir. Bu mesel insanların birlikte çalışmasının ve birliğin ne kadar kıymetli olduğunu anlatması açısından dikkate değerdir.



GÜN, -CANLAR YAKIP OCAKLAR SÖNDÜREN HER NEVİ ZALİMLERE KARŞI- BİZİ BİZ YAPAN MUKADDESATLARIMIZ VE DEĞERLERİMİZ MUVACEHESİNDE BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE; BİR OLMAK, İRİ OLMAK, DİRİ OLMAK VE ZULÜMLERİNİ-OYUNLARINI TERSİNE DÖNDÜRMEK VAKTİDİR... alıntı

terörü .destekleyenleri .ülkemize ve değerlerimize göz dikenleri kınıyorum

1 yorum:

Yüksekten bakar ise Gönül yüksekte gezer, dem-be-dem yoldan azar, Dış yüzüne o sızar,içinde ne var ise...

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler...